COM FER UNA MOTXILLA!
(39 votes)
escrit per: Administrator   
dimarts, 08 abril de 2008

   Fer-se bé la motxilla és bàsic quan marxem de colònies o de ruta. Primer, perquè si ho aconseguim, farem cabre tot allò que ens vulguem endur sense haver de saltar sobre la motxilla o sense arribar al nerviosisme de “ostres, les colònies són demà i no m’hi cap res!”. I segon, perquè si s’ha fet un repartiment de pes equilibrat, la nostra esquena ho agrairà i no se’ns faran tan feixugues les excursions.

  A l’hora de carregar la motxilla, doncs, hem de tenir en compte quins elements de l’equip ens poden fer falta durant la marxa i quins són els més pesats. Segons això, els més lleugers i menys necessaris han d’anar a la part inferior (sac, roba de recanvi, mudes, etc.). Els més pesats es posaran preferentment en les dues terceres parts superiors de la motxilla (menjar, fogonet, material, etc.). Aquest detall facilitarà un millor control i una major estabilitat de la càrrega perquè estaran alienats el centre de gravetat de la motxilla i el de la persona.
Les coses petites han d’estar a mà (lot, ulleres de sol, cacau, guants, cremes, mapes, etc.) i es col•locaran a la butxaca situada a la tapa de la motxilla i/o a les butxaques laterals.

  Alguns consells:

     1. Quan compreu la motxilla: ha de ser lleugera i s’ha de poder ajustar per l’esquena, la cintura, les nanses, el pit i les espatlles. Com més llocs, millor!

    2. Quan la feu: no hi pengeu res per fora i intenteu que el rulo o esterilla quedi ben fixat.

    3. Sempre és important que els nens/es sàpiguen què hi porten i sobretot on ho porten. Per això, us demanem que els feu participar a l’hora de
paine1.jpgpreparar la motxilla!

   4. També serà important la relació entre l’edat del nen/a i la mida de la motxilla. És a dir, que no podem fer carregar a un nen de 7 anys el pes d’una motxilla de 80l, ja que a part de que la motxilla serà dues vegades més gran que el nen/a, aquest/a no podrà caminar amb tant de pes.

   5. Si feu la motxilla tipus “Tetris” us ajudarà a que hi càpiga tot. Amb això volem dir que feu encaixar tot de manera que no quedin espais buits. Per exemple, podeu enrotllar la roba com si fos un caneló i col•locar-la tota de manera vertical. Us hi cabrà molta més!

  Recordem, però, que sempre us haureu d’endur el més necessari, indispensable i pràctic. Sobretot pel que fa a la roba, ja que allà a la casa sempre podrem rentar-la. A més, haureu de tenir en compte tot el que no està permès portar (vegeu normativa de colònies).

  Esperem que aquestes quatre indicacions i consells us hagin servit per resoldre alguns dubtes i ajudat per no estressar-vos alhora de fer-la!
Wink