QuŔ Ús l'Esplai Sant Medir?
(48 votes)

  L'Esplai Sant Medir és una entitat educativa sense ànim de lucre, fundada l'any 1967. Des de fa ja 40 anys nens i joves del barri Sants-Bordeta d'entre 6 i 17 anys conviuen i comparteixen els dissabtes a la tarda, i alhora gaudeixen d'una educació basada en valors com la convivència, el respecte, la solidaritat, el companyerisme,...

 

  L'Esplai pretén ser un espai lúdic i educatiu on els infants puguin créixer com a persones des d'una perspectiva integral, treballant el desenvolupament del propi infant, la relació d'aquest amb el grup, així com el comprimís amb l'entorn social i ambiental.

La relació que s'estableix entre el monitor i els infants permet que, de manera lúdica, es transmetin valors i normes, i alhora es complementi l'educació que els infants reben de la familia i l'escola.

 

 
QuŔ fem?
(35 votes)

   A l'Esplai es realitzen activitats molt variades i adequades als diferents grups d'edat. Aquestes activitats poden ser: esportives, musicals, manuals, reflexives, culinàries, jocs tradicionals, ...

 

   Cada grup també realitza una o dues vegades per trimestre una sortida de tot un dissabte a museus, teatres, parcs públics, boleres, etc. 

 

p1000829_800x600.jpg

  Un cop per trimestre tots els grups van junts d'excursió de cap de setmana a cases d'arreu Catalunya, on faran activitats no possibles en un entorn de ciutat. Al tercer trimestre, com que el temps acompanya, els nens i nenes gaudiran d'una acampada amb tendes de campanya, cosa que els permetrà viure aventures fora de la seva rutina. 

 

  Finalment, cada estiu (acostuma a ser la segona quinzena de Juliol), també organitzem unes Colònies. Així, durant 11 dies nens i monitors conviuen en un entorn de muntanya tot seguint un Centre d'Interès (Motivació). 

 

  L'Esplai, però, també obre les seves portes de cara al barri participant en activitats com ara el Correllengua, per al foment de la llengua catalana al Parc de l'Espanya Industrial, o el Pau Sense Treva, que juntament amb altres entitats dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, ofereix oci i entreteniment a nens i joves en èpoques nadalenques a les Cotxeres de Sants.

 
Quan, a on i com?
(26 votes)
  Ens trobem cada dissabte (veure calendari de trimestre pels ponts i altres festes) a les 16:45h davant la Parròquia Sant Medir. Allà els nens faran un quart d'hora de jocs tots junts als patis que tenim de l'Escola Sant Medir. Després cada grup es separarà i farà l'activitat corresponent a aquell dia. La majoria es faran als nostres locals del Passatge Toledo. Abans de dirigir-nos cap a la Parròquia, però, ens tornarem a reunir i tots plegats cantarem algunes cançons i/o danses. Després a les 19:45h estarem a les escales per a que els pares i mares vinguin a recollir els nens i nenes.  

p1000295_800x600.jpg